Natuurlijke huidverzorging

DRIELUIK WORKSHOP – Natuurlijke huidverzorging van top tot teen

Zelf benieuwd hoe je op eenvoudige wijze en met natuurlijke middelen zelf huidverzorgingsproducten kan maken?

We beginnen met een stukje theorie over de kruiden, mijn eigen achtergrond en hoe ik gekomen ben tot het maken van mijn eigen producten. Ik leg wat uit over het gebruik van kruiden en hun werking. Je maakt een zalf die heilzaam is op bepaalde klachten van het lichaam bv kneuzingen, eczeem.

De eerste les gaan we al snel op een leuke en creatieve manier zelf aan de slag. Met kruiden olie, was en met etherische olie maak je de zalf af en zorgt voor een extra diepte werking. U gaat naar huis met een eigen gemaakte zalf.

De tweede les gaan we ons meer richten op de voeten en handen. We maken dan een verzorgende vaseline. En we maken een poeder voor een nagelbadje voor de handen of een poeder tegen schimmelnagels of koude voeten.

De derde les gaan jullie je eigen parfum maken. Hierbij leer jezelf je eigen geur samen te stellen. Veel mensen hebben last van de parfum uit de winkel. Hier is vaak alcohol in verwerkt dat op de huid reageert. De parfum kan ook van olie gemaakt worden. Of je maakt een balsem. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een lekker ruikend parfum!

Tijdens de les zal ik kruidenthee serveren van kruiden uit eigen tuin. De informatie die we bespreken krijg je op papier.

Wanneer:
– Dinsdagmorgen 20 oktober, 3 en 17 november van 10:00 – 12:00 uur.
Aantal cursisten: Minimaal 2, maximaal 8.
– Woensdagmorgen 28 oktober, 11 en 25 november.
Aantal cursisten; minimaal 2, 8.

Prijs: € 75 (inclusief beschrijving, materiaal en koffie/thee).
Betalen kan voor de les, contant, overmaken of met een „Tikkie”.

Aanmelden kan via e-mail: c.vagevuur@gmail.com onder vermelding van: Drieluik workshop

Kijk ook eens op: www.mijnwebwinkel.nl/winkel/kruidenstolp