Stoelyoga

Wat is Yoga?

Yoga is in het oude India hoog in de bergen ontstaan en betekent letterlijk: juk. Bedoeld werd het juk dat twee dieren met elkaar verbindt. In de yogawereld de verbinding tussen lichaam en geest. Wij vertalen dit met: “in balans zijn”. Hatha betekent letterlijk zon en maan. Ieder mens heeft dat in zich. Licht en donker. Je kan namelijk niet zonder.

Yoga zorgt voor een betere bewustwording, je raakt meer ontspannen en werkt aan je ademhaling (Pranayama). Dat weer zorgt voor letterlijke ruimte. De asana’s (oefeningen) zijn doeltreffend voor een betere gezondheid. Je leert loslaten en je komt beter in je vel zitten. Heel kleine bewegingen geven vaak een groot resultaat.

Bij Stoelyoga begint het uur altijd op een stoel en alleen wanneer het lichaam het toestaat de laatste oefeningen op een mat. Na het uurtje kunt u gezellig een kopje koffie of thee drinken en bijkletsen € 0,80. Wat u nodig heeft: makkelijk zittende kleding waarin u goed kunt bewegen.

Start: vanaf 7 februari 2018. Eind juni is de laatste les.
Kosten: € 8,00 per les, u betaalt per maand.

Meer informatie over stoelyoga vindt u op website: www.yogacentrumrina.nl of op facebookpagina: Yoga en Massage. Voor aanmelding kunt u daar ook terecht.